Skip to content

eTwening пројекат „Nature in Pandemic time“

(eTwinning online course – Latvia, Jordan and Serbia
March-May 2021)

Учествују ученици продуженог боравка и учитељица Валерија Грдић

У склопу семинара и обуке „Планирање и припрема међународног етвининг пројекта“ у којем су учествовали наставници из Литваније, Јордана и Србије оформљене су групе које су имале задатак да реализују свој пројекат.

Ученици продуженог боравка са својом учитељицом  Валеријом Грдић су се прикључили пројекту која је за њихов узраст била најпримеренија и одабрали за тему“ Природа у време пандемије“. Ту су учествовале две наставнице из Литваније, и  пет наставника основних и средњих школа из Србије са својим ученицима. Био је прави изазов повезати активности за све узрасте.

Циљ овог пројекта је било заједничко писање прича између ученика пројектних партнера. Једна школа је започела, друга наставила, а трећа завршила причу. Најмлађи су илустровали, а најстарили повезали приче у е-књигу. Заједничики продукт је е-књига која изражава бригу ученика о очувању природе и њеној заштити. За илустровање прича су били задужени најмлађи ученици продуженог боравка из Хртковаца. Наш задатак је био да посматрамо и уочавамо промене у природи, да осмислимо лого пројекта, илуструјемо неке делове написаних прича. За ученике су организована дружења преко зума, где су се упознавали, решавали квизове, а најмалађи су посматрали, слушали и препознавали поједине речи енглеског језика. Учитељица је преводила дешавања и разговоре. Увидели су важност знања страног језика и да се тако лако комуницира са свима у свету без обзира на језик којим причају. Видело се кроз превођење прича да сви исто размишљамо и имамо исте бриге. Упознали су се са њима новим алатом Јангбордом и сазнали како се пребацују слике и уноси текст. Учествовали су у одабиру фотографија или илустрација за сваку причу. Било је узбудљиво бити део овог пројекта и много смо научили. Завршна активност овог пројекат је завршена е-кљига чији смо и ми део. Књигу можете прелистати на овом линку, а ових неколико фотографија су део наших активности у пројекту.

[Best_Wordpress_Gallery id=”51″ gal_title=”Nature in pandemic time”]

Кликните на слику да погледате е-књигу: