Skip to content

ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

Наша школа учествује у пројекту “Дан безбедног интернета” у оквиру eTwinning платформе. Ова недеља је у знаку обележавања безбедног и сигурног коришћења интернета јер је 09.02. Дан безбедног интернета. О овој теми биће речи у наредном периоду. У пројекту учествују наставници: Валерија Грдић, Татјана Ујић, Весна Вуичић, Марија Манцета и Милена Шкаро.

Ученици продуженог боравка, четвртог, 5/1, 5/2 и седмог разредаучествују у међународном eTweening пројекту „Дан безбедног интернета“ заједно са учитељицом, разредним и одељењским старешинама Валеријом Грдић, Татјаном Ујић, Весном Вуичић, Маријом Манцета и Миленом Шкаро. Циљ пројекта је подизање свести код ученика о опасностима на интернету и усвајање знања како безебедно користити интернет. Обележавање Дана безбедног интернета помоћи ће ученицима да кроз бројне едукативне активности науче и себе и друге како да паметно и безбедно одиграју у виртуелном свету.

Дан безбедног интернета обележава се сваке године другог уторка у фебруару у великом броју земаља. Пројекат је усмерен на ученике основне и средње школе ради превенције насиља на интернету.

Ученици су учествовали у бројним активностима везаним за превенцију насиља на интернету, безбедно коришћење интернета, сигурно кретање виртуелним светом и правилно понашање на друштвеним мрежама. Активности које су у плану је израда плаката који ће бити изложени у ходницима школе, израда презентација о безбедности на интернету коју ће ученици седмог разреда, чланови ђачког парламента, представити другарима у свим одељењима, израда постера и правила понашања, квиза, игара кроз које се учи, игроказа и стрипа.

Пројекат је одлично осмишљен за сарадњу, размену мишљења, искустава и добрих примера из праксе. Ученици ће за свој рад и труд добити сертификате.

[Best_Wordpress_Gallery id=”35″ gal_title=”Dan bezbednog interneta”] [Best_Wordpress_Gallery id=”37″ gal_title=”Dan bezbednog interneta produzeni boravak”]