Skip to content

eTweening пројекат “Dream Stop”

У оквиру рада на итвининг пројектима ове године ученици првог и петог разреда, под менторством учитељице Татјане Ујић и наставнице Милене Шкаро, укључили су се у међународни пројекат „Dream Stop“ у којем учествују ученици и наставници из Пољске, Италије и Турске. Циљ пројекта је развијање маште и креативности код ученика, унапређење комуникацијских и дигиталних компетенција и развијање самопоуздања упознавањем различитих култура и народа, коришћењем страног језика и употребом дигиталних апликација за израду појединих задатака.

Пројекат је осмишљен да траје током целе школске 2021/2022. године и подељен је на неколико етапа. Ученици ће за сваки месец бирати тему и начин рада те ће своје задатке и активности обављати цртањем, бојањем, осмишљавањем, писањем песме или приче користећи енглески језик, усменим излагањем и дизајном. Да би решили задатке прво ће морати да одгонетну загонетку, а на крају пројекта ће открити целу лозинку. Ученици треба да својом маштом оплемене свет ведрином, бојама и лепотом кроз овај пројекат.

Пројекат даје ученицима велику слободу у обради теме и омогућује им како индивидуални тако и сараднички рад. Ученици ће у складу са својим узрастом развити креативност, машту, размишљање, језичке и дигиталне компетенције, унапредити знање енглеског језика у писаној и усменој форми, а разговараће се о играма и играчкама, осећањима, животињама, времену. За сваку ову област ученици ће осмислити решење како у комуникацијском, тако и у практичном делу. Ученици су до сада научили основе употребе гугл упитника, апликација Pixton, Avatoon, ChatterKid и eTweening Twinspace. Веома важна лекција је безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа као и заштита личних података у виртуелном свету.

https://wke.lt/w/s/kCkcwd

[Best_Wordpress_Gallery id=”59″ gal_title=”eTweening Dream Stop”]