eTweening пројекат: My Online Habits

Учешће у пројекту који је објединио Србију, Летонију и Јордан обезбедиле су наставница Милена Шкаро и учитељица Валерија Грдић. Циљ овог пројекта је онлајн курс који подразумева учење рада на eTweening пројектима, 4 онлајн вебинара и практичан рад на пројекту. На основу задатка настао је пројекат My Online Habits, међународна група састављена од чланова из сваке наведене државе у којој је наставница Милена Шкаро.

Као ментор, наставница је окупила пет ученика који су се добровољно јавили за учешће из седмог разреда: Немања Кончар, Светлана Барић, Анамарија Ђукушић, Јелена Вукојевић и Јована Јововић. Ученици су имали задатак да се представе у пројекту, да сниме видео о себи на енглеском језику, да направе лого пројекта и да воде онлајн дневник. Циљ овог пројекта је међународна сарадња, размена искустава и знања, употреба енглеског језика у комуникацији и ширење знања о другим народима, културама као и прихватање различитости кроз инклузивно образовање.

Ученици сваког дана воде евиденцију коришћења интернета и апликација кроз дигитални дневник. Важно је и да бележе своја осећања везана за сваку апликацију коју користе. У пројекту могу сами да стављају своје материјале, прегледају радове друге деце и да слободно коментаришу што додатно стимулише ученике на развијање критичког размишљања, изношење својих ставова и учешће у квалитетним дискусијама. На овај начин ученици проширују своја знања из енглеског језика и географије и унапређују своје дигиталне компетенције. Ученицима се свиђа рад на пројекту а уследиће и заједнички онлајн састанак где ће моћи да се представе и говоре на страном језику.