eTweening пројекат „Easterpostcards, 2021.“

Ученици првог и другог разреда учествују у међународномetweening пројекту „Easterpostcards, 2021“ са наставницом ментором Миленом Шкаро. Пројекат подразумева размену ускршњих честитки у оквиру плана и програма обраде наставне јединице Easter – Festivals. Циљ пројекта јесте међународна сарадња са другим основним школама, проширивање знања везаних за географију и енглески језик, обогаћивање знања о начину обележавања фестивала у другим државама и код различитих народа. Задаци пројекта су проналазак државе са којом се сарађује на карти, попуњавање презентације о себи на енглеском језику, прављење ускршње честитке и размена честитки између ученика. Ученици треба да кроз овај пројекат упознају друге обичаје и културе ван своје државе, унапређују своја знања у оквиру страног језика, да користе енглески језик и усвоје језичке структуре представљања и упознавања, као и да се мотивишу на усвајање нових знања, прихватање различитости и дивљења раду и труду другара.

У оквиру овог пројекта повезали смо се са ученицима и школом У Красноброду у Пољској и њиховом наставницом Каролином Пиотровском. Договорене су главне смернице и активности у пројекту на нашем онлајн састанку. Ученици су приступили првим активностима пројекта, а то су упознавање са државом и градом у којем другари живе, попуњавање презентације о својим интересовањима и омиљеним стварима, као и прављење ускршњих честитки.

Ускршње честитке ће се разменити на традиционалан начин, поштом тако да једва чекамо да пошаљемо и да добијемо пакет ученичких радова.