eTweening пројекат “Дан шарених чарапа”

Поводом дана “Шарене чарапе за дечји осмех”, ученици четвртог разреда су у оквиру еТweening пројекта кроз низ активности обележили овај дан. Циљ пројекта је  упознавање ученика са инклузивним образовањем и подизање свести о значају инклузивног друштва и добробити које такво образовање пружа сваком појединцу. Деца ће сагледати свет из угла детета са дауновим синдромом , научити да смо различити али да су нам потребе исте. Активности у пројекте реализовали смо кроз интеграцију скоро са сваким наставним предметом када год нам се указала прилика. Ученици су развијали тако своје компетенције кроз активно учешће у решавању постављених задатака.

Кликните на слику испод, да би погледали галерију:

Ученици продуженог боравка ОШ“Милош Црњански“ и учитељица Валерија Грдић су се прикључили eTwinning пројекту „Шарене чарапе за дечије осмехе” .

Циљ пројекта је обележавање Светског дана особа са Дауновим синдромом. Симбол Дана дауновог синдрома су шарене чарапе, јер личе на хромозоме. Оне су симбол различитости.

Целе недеље до 21. марта су обували распарене шарене чарапе, радили ликовне радове, гледали презентације и филмове о дауновом синдрому.  На тај начин смо показали да прихватамо различитост и остварили наш циљ а то је инклузивно друштво у којем се сви осећају прихваћено.  Ученици су сагледали свет из угла детета са дауновим синдромом носећи шарене чарапе на светски дан особа са Дауновим синдромом.

Све активности могу се погледати у у е-књизи која је направљена у алату bookcreator.